lørdag den 6. december 2014

Sjællandsleden - fjerde del

Jeg kender jo snart "turen": Tidligt op lørdag morgen - bus til Ringsted - kaffe på Ringsted Station - bus videre til Holbæk - lokaltoget derfra, denne gang til Svinninge Station - og så bus til dagens startsted. Sådan var det også denne lørdag og klokken kvart i elleve stod jeg så parat på Svebølle Station, som var sidste lørdags slutsted, læs eventuelt beretningen fra tredje etape.

Vejret, som havde været gråt med lidt finregn fra morgenstunden, var nu klaret op og det blev bare bedre og bedre, så det endte med at blive en rigtig fin vinterdag. Der var heller ikke nogen blæst af betydning, men jeg havde trods alt godt med tøj på.

Ruten i dag gik fra Svebølle Station til lige syd for Kalundborg, i alt ca. 26 km. Der var både småveje og grustier, og også en hel del græsstier. Jeg blev igen forundret over, så dårlig ruteafmærkningen var. Uden min egen rutevejledning havde jeg næppe fundet vej.

Alt i alt var det dog en fin dag på Sjællandsleden, som jeg nu har gennemført mere end 100 km af - og jeg fortsætter da!

Du kan se billeder fra dagens tur herunder:

Svebølle Station - dagens startsted.

Rutemarkering - hvor den fungerede.

En af de mange græsstier på dagens tur.

Vejret viste sig fra sin bedste side.


Turen gik gennem flere landsbyer - her Værslev.

På Sjællandsleden ses mange fortidsminder.

Jernbanen blev passeret flere gange i løbet af de 26 km.

Flot mindesten.

Smukt beliggende shelter-område.

Endnu en lang græssti.

Villakvarter i Kalundborg.

Vandrig å i udkanten af Kalundborg.

Dagens sidste græssti set i eftermiddagssolen.

2 kommentarer:

  1. Jeg faldt over din blog her til aften, da jeg ledte efter erfaringer med at komme rundt på Sjællandsleden. Tak fordi du deler :-) Jeg vil gerne cykle den rundt på mountainbike, i etaper ligesom du, men nogle dage ad gangen med overnatninger på diverse Bed and Breakfasts. Tror dog jeg er for kuldeskær til at gøre det nu, så vil vente til vi er på den anden side af vinteren :-) Med venlige hilsner fra Malene i 4180 Sorø

    SvarSlet
  2. Hej Malene! Tak for din kommentar. Jeg er kommet forbi adskillige B&B´s på mine ture på Sjællandsleden, så jeg tror ikke du får problemer med at finde overnatningsmuligheder. Og du har ret: Det kan være en kold omgang på denne årstid! God jul. Venlig hilsen René

    SvarSlet