lørdag den 29. april 2017

Vandring i det nordvestlige Tyskland - fredag

I efteråret 2016 fik jeg idéen til endnu en vandring. Denne gang var det en godt og vel 100 km lang gren i det store net af Jakobswege (Pilgerwege), der går på kryds og tværs gennem Tyskland. Turen foregik over tre dage i den sidste weekend af oktober, og gik fra Friedrichstadt i det nordvestlige Tyskland og ned til Glüchstadt ved Elben.

Fredag den 28. oktober 2016 tog jeg fri fra arbejde allerede ved middagstid. Jeg travede ned til Ringsted Station og tog toget til Slagelse. Her ventede Fruen med friske bagels, før vi startede på vores færd mod Tyskland.

Efter små tre timers kørsel kom vi til Friedrichstadt, og skulle så blot passere floden Ejderen for at komme til rutens startsted. Men ak og ve – broen over floden var lukket for al trafik – også fodgængere. Gode råd var nu dyre, men Fruen havde heldigvis bemærket en omkørsel adskillige km tidligere.

Vi vendte bilen og efter en gevaldig omvej på godt 20 km nåede vi så igen frem til Friedrichstadt – nu på den "rigtige" side af floden!

Jeg kom i vandreskoene og fandt frem til rutens startsted, der var fint markeret med et flot skilt (og en stor hegnslåge der måtte forceres), der viste, at her gik Dithmarscher Jakobsweg, hvilket var rutens "korrekte" navn.

Fruen tog det obligatoriske startbillede – med den afspærrede bro i baggrunden og så gik starten ellers på vandringen, mens Fruen kørte af sted mod det forud-bookede hotelværelse.

Det første stykke var et græsdige, der gik langs med floden. Vejret var fint; dog var det lidt køligt. Men i det store og hele var jeg heldig med vejret denne sidste weekend i oktober – og så er det jo altid en fornøjelse at vandre!

Efter få hundrede meter stoppede jeg brat op, for det vrimlede med får og de befandt sig på græsskråningerne, som jeg skulle passere – og de var
tilsyneladende ikke i en fold. Jeg tog et dybt åndedræt og manøvrerede mig forsigtigt forbi dem. Det var ikke helt let, for de havde ikke i sinde at flytte sig, men stod blot og gumlede ufortrødent videre.

Snart nåede jeg frem til rutens første kirke. Det var St. Anna Kirche (St. Annen-Kirche), hvor jeg også så rutens første "rigtige" Pilgerweg-markering. Vejen gik lidt mod nord og vest, før jeg efter at have passeret et bro over et mindre vandløb kom ud i de såkaldte "Koog", som er et med diger beskyttet marsklandskab ved Nordsøen.

Dagens etape var kun beregnet til at vare et par timer, og snart nærmede jeg mig byerne Lehe og Lunden - sidstnævnte var etapens slutmål. I denne by
lå også turens anden kirke: St Laurentius Kirche.

Fruen havde fundet et rigtig lækkert hotel, som lå blot 100 meter fra ruten. Værelserne var fine og virkede helt nyrenoverede. Jeg foretog en hurtig
omklædning efter dagens korte etape, som endte med at blive på ca. 10 km, hvorefter vi indtog hotellets restaurant. Fruen nåede dog lige at blive
foreviget foran de flotte billeder på gangen.

Der blev virkelig serveret spændende mad i restauranten. Efter vores bestilling fik vi en mindre forret på husets regning. Det var et lille glas fiskesuppe, som smagte udmærket, dvs. ikke-fisket – selv Fruen tog et par mundfulde.

Vi fik også begge to suppe til forret. Jeg fik en cremet løgsuppe, mens Fruen fik et glas med en spændende butternuss-cremesuppe. Hovedretten var for Fruens vedkommende en ret omfattende vegetarret, bestående af en vegetarschnitzel af knoldselleri, samt rodfrugter og salat. Jeg selv fik en virkelig god torskefilet med kartofler, syltet pære, snittet rødkål og citronsauce. Til retterne delte vi en flaske udmærket hvidvin. I øvrigt var tjenerne virkelig søde og opmærksomme, så vi følte os særdeles velkomne.

Som sædvanlig varede det dog ikke længe, før vi fandt vores senge og klokken var næppe mere end 22, før søvnen overmandede os.

Herunder kan du se billeder fra vandringens første dag.

Dithmarscher Jakobsweg - flot startmarkering.

En vandrer med den afspærrede bro i baggrunden.

En smuk vandreaften.

Turens første kirke - som altid et imponerende syn.

Det velkendte Pilgrimssymbol.

Endnu et velkendt syn: Vandring ad små landeveje.

Turens første passérbare bro.

Ude i de såkaldte "Koog".

På vej ind i Lehe.

Mørket er ved at falde på.

Lunden - dagens etapemål.

Lundens store bykirke.

Vores pæne nyrenoverede hotelværelse.

Fruen i hotelgangen med de nydelige billeder på væggene.

Min forret: Cremet løgsuppe.

Fruens forret: butternuss-cremesuppe.

Fruen foran sin imponerende hovedretsanretning.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar