søndag den 9. april 2017

En Pilgrimsvandring i nærområdet

Som en optakt til påskeugen blev der lørdag den 8. april 2017 arrangeret en pilgrimsvandring i mit nærområde. Der var start fra Glumsø Kirke klokken 9. Herefter gik turen til fods til Bavelse Kirke og videre langs Bavelse Sø gennem Næsbyholm Storskov til parken ved Næsbyholm Slot. Derpå fortsatte turen videre mod Næsby Kirke og så retur til Glumsø Kirke.

Da jeg omkring halv ni lørdag morgen drog af sted mod Glumsø, regnede jeg ikke med, at særlig mange ville deltage på turen. Vejret var køligt, gråt
og diset, så det var ikke ligefrem indbydende vandrevejr.

Imidlertid blev jeg glædeligt overrasket, for da vi var samlet i Glumsø Kirke til start, var vi nået op på ca. 30 deltagere - ganske fornemt.

Vores turleder indledte med at fortælle om dagens program, hvorefter vi i samlet flok travede af sted langs Glumsø Sø. Midt på formiddagen nåede vi frem til Bavelse Kirke. Her ventede varm kaffe og boller, og der blev sunget en salme. Derpå forlod vi kirken, gik bag om en lade og kom ned til Bavelse Sø - næppe mange ville på egen hånd finde den sti!

Vi gik et godt stykke langs søen, mens vores turguide fortalte om plante- og dyrelivet i området. Dernæst svingede vi væk fra søen og gik et langt lige stykke i stilhed, før vi ved frokosttid nåede frem til Næsbyholm Slot. I slotsparken spiste vi vores medbragte mad, og vores guide læste en religiøs tekst, men da det stadig var koldt og gråt, varede frokostpausen ikke så længe.

Efter yderligere et kort stykke nåede vi frem til Næsby Kirke, hvor der ventede mere kaffe - og også noget hjemmebag. I kirken fik vi også et par vise ord med
på vejen, før vi gik de sidste km tilbage til Glumsø Kirke.

Turen var på ca. 18 km, så jeg var en anelse træt, men også godt tilfreds efter en dag som pilgrimsvandrer.  Det kan absolut anbefales at prøve den slags vandringer - med en god og passende blanding af natur, kultur, motion og religion.

Bavelse Kirke.

Slotsparken ved Næsbyholm.

Næsby Kirke.


Herunder kan du se et par billeder fra turen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar