søndag den 1. februar 2015

Sjællandsleden - Ottende etape

Det blev en ret så omskiftlig dag på Sjællandsleden. Især vejrmæssigt må det siges at være en dag, hvor det gik fra den ene yderlighed til den anden. Det startede med rigtig flot solskinsvejr og man kunne næsten fornemme, at foråret snart ville være på vej. Ved middagstid blev det dog mere og mere overskyet og i løbet af eftermiddagen kom der endda sne. Jeg nåede at gå en god times tid i kraftigt snevejr, før det blev tørvejr igen.

Også ruten var særdeles afvekslende i dag. Jeg startede jo ved Ødemarken. Jo det hedder det faktisk, selv om startstedet lå lige ved hovedvejen. Turens første halvdel gik gennem store skovpartier med flotte, brede og tørre stier. Det havde mountainbikemotionisterne tilsyneladende også fundet ud af, for det vrimlede med dem i dag. Alle kørte dog pænt og hilste hjerteligt, når de passerede mig. Ca. halvvejs - da jeg havde passeret Kongskilde Friluftsgård - blev der meget mere asfalt. Det meste var småveje, bl.a. langs Tystrup-Bavelse Søerne, samt i mindre skovpartier. 

I øvrigt var ruten særdeles fint afmærket, især på de første 20 km! Jeg var jo på "hjemmebane" en stor del af tiden, idet de sidste 16-17 km er veje, jeg har trænet meget på.

Mit venstre baglår gav ingen problemer de første godt 20 km, men til slut var der en vis ømhed, hvilket måske hang sammen med, at vejret blev meget mere koldt og blæsende.

Dagens etape sluttede på broen over Susåen ved Skelby. Her ventede Fruen med bilen og kørte mig hjem til et varmt bad og et lækkert aftensmåltid. I alt blev det i dag til 33 km og der er planlagt fortsættelse nu på lørdag! Du kan se billeder fra dagens tur herunder.Dagens startsted i flot solskinsvejr. 
Shelter i skovkanten.

Flot og tør skovsti. 
Passage under motorvej set i modlys.

Fin skiltning - sådan var det stort set hele dagen! 
Et af de få asfaltstykker på dagens første halvdel.

Den eneste jernbanepassage i dag.

Tilbage i den smukke vinterskov.

Udsigt fra skovbrynet. 
Rislende bæk.

Ruten passerer Kongskilde Friluftsgård.
Udsigt ud over den smukke Tystrup Sø.
Kreaturgræsning på eng ned til Tystrup Sø.
Endnu et blik ud over det kuperede landskab ved Tystrup Sø.
Lidt farlig bro over bæk.

Ud af skoven - og det er begyndt at sne.

Heste i vinterlandskabet.

På et tidspunkt sneede det pænt meget.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar