søndag den 8. februar 2015

En helt speciel 100 km march

Efterhånden arrangeres der ikke særlig mange 100 km vandringer i Danmark. Skal man prøve sig af på den distance, er der langt flere muligheder i udlandet, f.eks. Belgien og Holland.

Men et par 100 km marcher arrangeres dog fortsat regelmæssigt her i landet. Jeg har allerede skrevet om Brande Døgnet Rundt, som bliver arrangeret en fredag-lørdag omkring 1. september.

En anden årlig 100 km er Kjellerup Special. Og der er virkelig tale om en speciel march. Der er tale om en vandring, hvor du kan prøve, hvor langt du kan gå på 24 timer. Det hele foregår i og omkring Kjellerup (som er beliggende mellem Silkeborg og Viborg). Der startes ud med at gå tre runder på en 9,5 km sløjfe, og derpå skal man gå mindst 17 runder på en rundstrækning på 4,3 km. Du har mulighed for at fortsætte lige så længe du vil, indtil de 24 timer er gået.

Marchen har været afholdt siden 1994 og har deltagelse af ca. 60-70 personer hvert år. Jeg har kun deltaget i Kjellerup Special en enkelt gang, og det ligger helt tilbage i 2003. Det var en rigtig god oplevelse, og jeg vil ikke udelukke, at jeg en gang igen vil stille op i denne helt særegne vandring. Den næste udgave af marchen bliver arrangeret den 10.-11. oktober 2015, og deltagelse koster kun lidt over 200 kr. - så sæt kryds i kalenderen! Du kan i øvrigt læse mere om marchen og andre lange ture på hjemmesiden Kjellerup Special.Ingen kommentarer:

Send en kommentar