mandag den 4. maj 2020

Forårsvandring 2020: Grænsen - Vejen - Ribe (Dag 6)

Forår!

Denne søndag ramte foråret for alvor Sønderjylland - og vist også resten af Danmark.

Klokken 11, da jeg blev sat af ved startstedet øst for Skodborg, strålede solen fra en så godt som skyfri himmel. Det blæste lidt, men det var absolut til at holde ud, da jeg startede dagens etape.

Fra begyndelsen gik det mod nord af landevejen, men efter få km svingede jeg væk fra asfalten og gik derefter et langt stykke langs den gamle landegrænse: Kongeåen. Stien var en anelse blød og våd, men den gav ingen problemer, og jeg nød turen.

Jeg svingede igen mod nord og passerede Kongeåen og gik forbi Skibelund Krat. Efter et par timers vandring nåede jeg Askov og efter yderligere lidt over en halv time var jeg ved jernbanestationen i Vejen. Jeg havde ved vandringens start 5 dage tidligere besluttet, at her forlod jeg Hærvejen og begav mig ad landevejene mod vest og sydvest. Dette fordi jeg så kunne samles op af kæresten og vi kunne nå tilbage til vores domicil i Sønderjylland hver aften, uden at skulle køre alt for meget. På den måde slap vi også for alt for megen menneskekontakt.

Mit mål med at gå mod vest/sydvest var at nå til Ribe, hvor jeg så kunne fortsætte sydpå ad vandreruten Drivvejen. Til at starte med vandrede jeg tilbage til Askov ad Hærvejen. Derpå undersøgte jeg på Google Maps, hvilke mindre byer, der lå på ruten mod Ribe. Det blev først Maltbæk, som var en sød lille landsby. Herefter gik jeg videre ned til hovedvejen mod vest, som jeg fulgte indtil Foldingbro. Det er en lidt større by, og her blev jeg ved 16:30 tiden samlet op af kæresten - en smule træt, men i rigtig godt humør efter en fin-fin vandredag i det danske forårsland!

Det blev til næsten 30 km denne dag.

Herunder kan du se billeder fra dag 6.


Startstedet for dagens etape.

Ad en lang lige landevej - bemærk det fantastiske vejr.

Ved Kongeåen.

Hærvejen går et pænt stykke langs med Kongeåen.

Superlækkert forårsvejr.

De vådeste steder er gjort mere farbare for vandrere.

Efter Kongeåen gik det et stykke vej gennem skoven.

Endnu en passage af Kongeåen.

På vej mod Skibelund Krat.

Kirken i Askov.

Stationen i Vejen.

Tilbage mod Askov.

Og gennem Askovs gader.

Sydvest for Askov.

På vej mod Maltbæk.

Rastested for vandrere.

Hovedvejen mod Foldingbro.
 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar