tirsdag den 8. maj 2018

Forårsvandring 2018 – Syvende vandredag

Jeg var tilbage i den vante rutine med alarmvækning klokken 7, og en lille halv time senere indfandt jeg mig i hotellets flotte spisesal. Morgenbuffeten fejlede bestemt heller ikke noget – særligt et "rouladebrød" fangede min opmærksomhed.

Efter morgenmaden vendte jeg tilbage til hotelrummet for at pakke sammen og gøre klar til dagens etape. Under pakningen opdagede jeg, at min solcreme var væk. Irriterende for naturligvis skinnede solen fra en skyfri himmel! Ved etapestartpunktet på pladsen foran rådhuset i Wismar var der heldigvis et apotek, hvor jeg fik købt både solcreme og Compeed vabelplaster. Sidstnævnte havde jeg ikke mange tilbage af – ikke fordi jeg havde nogle vabler overhovedet – men fordi jeg anvendte dem forebyggende.

Efter shoppingen påbegyndte jeg dagens vandring. De første 5-6 km gik med at komme ud af Wismar, hvilket gik ret smertefrit. Snart var jeg igen i landlige omgivelser. Vejret var glimrende: sol, næsten skyfrit og ikke superhedt – altså perfekt vandrevejr.

Jeg nød en cola og en lille is ved en tankstation, og fortsatte derefter mod den lille by Prosehen. Lige før jeg nåede til den, havde jeg et mindre uheld, da jeg trådte ned i et hul i vejen og fik en mindre forstrækning i mit højre knæ. Intet der forhindrede mig i at gå, men knæet var lidt ømt resten af dagen.

Kirken i Prosehen opvejede dog denne episode. For første gang på vandringen stødte jeg på en kirke, der var åben, og jeg gav mig god tid til at nyde den imponerende bygnings indre.

Videre gik det langs åbne marker og mindre byer. En storslået skulptur af en vandrende kvinde måtte fotograferes – virkelig en opsigtsvækkende figur.

Om eftermiddagen kom jeg også igennem et større skovområde, som dog nu var tørt – solen havde gjort sit til, at stierne ikke længere var så smattede. Jeg kunne ikke lade være med at tænke på, hvordan det havde været at gå der bare få dage tidligere.
Efter skovpartiet kom jeg forbi nogle af turens mest markante udsigtspunkter, hvor man kunne se vidt omkring.

Klokken var næsten halv fire om eftermiddagen, da jeg travede ind i dagens målby: Grevesmühlen. Jeg fandt mit hotel, men der var ikke åbent. Et skilt forkyndte, at receptionen først var bemandet igen kl. 17:30, så jeg købte en cola, lidt brød og en Rittersport i en Edeka, der lå lige overfor hotellet. Jeg satte mig ved et bord udenfor hotellet og nød den indkøbte proviant. Lidt efter blev hoteldøren åbnet og værten (en ret så ung en!) lukkede mig ind. Han var ret nyansat, og havde fået øje på mig, mens han var ved at gøre rent. Han viste mig op på mit værelse, hvor jeg fik et velfortjent bad, før jeg igen gik over i Edeka-supermarkedet. Her indkøbte jeg proviant til dagen efter, før jeg fortsatte på lidt sightseeing i byen. Der var også her en enorm kirke, ikke langt fra hotellet.

Jeg fandt en restaurant, hvor jeg indtog en portion Spaghetti Bolognese og en danskvand – desuden fik jeg et glas ouzo på husets regning! Efter dette måltid gik jeg tilbage til hotellet, hvor jeg slappede af resten af aftenen, før jeg klokken 22 måtte overgive mig til søvnen efter en veloverstået vandredag, hvor den tilbagelagte distance blev på ca. 26 km!

Herunder kan du se billeder fra dagen.

Den fornemme spisesal på hotellet i Wismar.

En del af min dejlige morgenmad.

Et "rouladebrød"!

Foran rådhuset i Wismar.

Kirke med pilgrimssymbolet.

Ude af Wismar.


Kirken i Prosehen.

Mindre kapel.

Passende med en sådan figur lige ved en vandrerute!

Skønt forårsvejr.

Skovstierne var nu tørre.

Flot udsigt.

Og endnu et dejligt sted at holde rast.

Kirken i Grevesmühlen.
  
Min aftensmad.

Danskvand og ouzo - der er ouzo i det lille glas!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar